Dramaťák a Rebeli pripravili celodenný program pre návštevníkov

Úspešný muzikál, či veľkolepá folklórna komédia a jedinečný pevnostný systém v jednom balíčku. To všetko nájdete, ak sa vyberiete na nezabudnuteľný výlet na juh Slovenska. 

Komárno ponúka mnoho turistických atrakcií

 Predstavenia Dramatického krúžku z Komárna sú mimoriadne úspešné. Ich muzikály majú vždy niekoľko desiatok repríz a pozvánky dostávajú z celého Slovenska. Rebeli zas reprezentujú našu krajinu aj v zahraničí. Prezentujú slovenský folklór, ale popýšia sa aj jedinečnou pevnosťou. 

 Všade, kde sa predvedú, žnú úspech. Oni však najradšej hrávajú v domácej sále. „Keď sa to len trošku dá, tak radi aj vycestujeme. Môže to byť však problém z viacerých dôvodov. Naše predstavenia sú spievané naživo, používame aj viacero efektov a pomerne komplikované kulisy,” vysvetľuje Černek, jeden z autorov projektu. 

Postaviť scénu  pre predstavenie Taľafatky (folklórny muzikál) trvá niekoľko hodín. Muzikál Popoluška a tučná myš má dokonca otočné kulisy a v predstavení je použitých viac ako tridsať reflektorov. Čo je však dôležitejšie, väčšina našich z protagonistov sú stredoškoláci, či vysokoškoláci. A aj tak už kvôli predstaveniam a skúškam vynechali množstvo hodín. „Ak by sme mali cestovať toľko, ako je záujem, už by do školy pomaly ani  nechodili. Preto je lepšie, ak divák príde za nami. Takto vieme predstavenie predviesť bez kompromisov, presne tak ako sme ho nacvičili počas takmer dvoch rokov príprav,” dodáva Černek.       

Jozef Černek

Dramaťák a Rebeli si navyše pre svojich divákov, ktorí za nimi pricestujú, pripravili aj nevídané spestrenie. „Už pre niekoľko autobusov výletníkov zo Slovenska sme pripravili nevšedný celodenný program. Prevedieme ich pevnostným systémom nášho mesta, vezmeme ich na miesta, kam sa bežný smrteľník len tak ľahko nedostane. Vezmeme ich vyskúšať našu termálnu vodu, pohostíme ich v niektorej z našich jedinečných reštaurácií a na záver im predvedieme niektoré z našich predstavení.”  Niektoré skupiny zo Slovenska nám dodnes píšu, aký skvelý deň to bol. 

Komárno má čo ponúknuť. Muzikál Popoluška a tučný myš je mimoriadne veselý príbeh na motívy rozprávky bratov Grimmovcov. Plný nádherných choreografií a piesní. Predstavenie môže byť len nádhernou bodkou na záver dňa, ktorý strávite v nikdy nedobytej komárňanskej pevnosti.

Ak máte záujem o celodenný výlet do Komárna, kliknite sem pre viac informácií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *