Čo nového

Ahojte, milí priatelia kultúry!
Po náročnom období, aké sme práve prežili, máme pre vás úžasné novinky. S hrdosťou vám predstavujeme náš nový a veľmi úspešný program, ktorý sa zrodil vďaka našej skvelej spolupráci s mestom Komárno a Mestským kultúrnym strediskom Béni Egressyho.

Pripravte sa na toto leto plné zábavy a kultúrnych zážitkov! Vďaka našej spolupráci s mestom Komárno sme vytvorili bohatý program, ktorý odzrkadlí silu našich vzťahov. Po dlhom období plnom obmedzení si myslím, že si každý z nás zaslúži užiť perfektné a kultúrou naplnené leto.

Viem, že situácia v kultúre je v našej krajine mimoriadne náročná. Avšak verím, že toto leto bude dôkazom toho, ako môže spolupráca priniesť úspech a radostných divákov.

Máme šťastie, že slovenský folklór má u nás svoje pevné miesto a autobusy divákov prichádzajúce zo všetkých kútov Slovenska svedčia o tom. www.legendykomarna.sk  MsKS zase prináša úžasné výsledky v maďarskom kultúrnom odkaze.

Tento rok už od septembra sme sa rozhodli pustiť do nového spoločného projektu, ktorý bude kombinovať prvky slovenských a maďarských tancov a piesní, ako to bolo v predstavení Tajná láska / Titkos szerelem.

Presne takto my vnímame Komárno – jedna kultúra v dvoch jazykoch. Od septembra chceme tiež spustiť slovenský folklórny súborík pre najmenších tanečníkov a spevákov v spolupráci s MsKS.

Keď rešpektujeme prirodzené nastavenie v meste, stretávame sa s veľkým diváckym ohlasom. Je dôležité si uvedomiť, že naše predstavenia nie sú lacné a nikto si nemôže dovoliť hrať pre len 20-30 ľudí. Preto väčšina slovenských predstavení sa deje u nás a maďarské v Mestskom kultúrnom stredisku, ktoré má väčšiu kapacitu aj prevádzkové náklady. Samozrejme, radi privítame aj maďarské predstavenia u nás alebo slovenské predstavenia vo väčších priestoroch Mestského kultúrneho strediska.

Na tento rok sme s Rebelmi naplánovali dve predstavenia v MsKS: Milenka už túto nedeľu a Bosorku 2. júla. Tešíme sa na vás, milí diváci! Pridajte sa k nám a užite si toto leto plné kultúry a zábavy spolu s nami!

Jozef Černek