Komunálne voľby 2018 V Komárne-Rebeli prišli v krojoch

Neodradilo ich ani to, že v meste nie je slovenský kandidát!

Členovia súboru Slovenskí rebeli sa rozhodli ísť v prevažne maďarsky hovoriacom meste Komárno voliť v slovenských krojov. A bola to veru veľká paráda!

„Slovenskí rebeli z Komárna vo svojich divácky úspešných programoch stvárňujú nielen tance, ale aj rôzne zvyky a obyčaje slovenského národa. Aj keď v Komárne nemajú slovenského kandidáta na post primátora, rozhodli sa ísť odvoliť v krojoch,“ prezrádza režisér súboru Jozef Černek. “Symbolizujú pre nás tradíciu a odkaz našich otcov, ktorý ctíme, avšak ctíme aj demokraciu, a preto aspoň takto chceme povzbudiť najmä mladých ľudí, aby šli voliť. Nemôžeme stáť bokom a potom sa čudovať, kto nám to ide vládnuť…” vysvetľuje Černek.

 

O dva mesiace, tak ako každý rok, budú rebeli rozdávať počas vianočného predstavenia 1000 porcií kapustnice. Pripravujú ju pre našich divákov a každoročne k výdaju porcií pozývajú aj aktuálneho primátora mesta preto im nikdy nie je ľahostajné, kto to bude. “Tak sme dnes vysvetľovali najmä prvovoličom, že sa musia rozhodnúť, kto to bude najbližšie štyri roky,” povedal Černek.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *