Koncoročný príhovor riaditeľa DMS Komárno

V poslednej dobe sa mi s príhovormi moc nedarí. Neviem, či je to vekom, kilami alebo tým, že za každým mojim počinom nie je len stále viac ľudí (detí) v Rebeloch a Dramaťáku, ale pribudli aj dve, ktoré mi hovoria tato. A asi budú ozaj vlastné, lebo obe sú pekné po manželke a zlé po mne…. alebo naopak, zlé po mne a pekné po manželke. Možno preto sa mi zrazu ťažšie hovorí, lebo všetko, čo tvoríme, robíme preto, aby sa nezabudlo na odkaz našich otcov s starých materí. A zrazu som otec aj ja. Povedal by som, že z ničoho nič… Ale mám malé deti a som trochu po štyridsiatke, takže je zjavné, že je to riadna drina… Nemyslím, tvorba detí, to je šup šup… Ale mať deti je riadna drina… Teda najmä pre moju manželku, Julku. Ona tvrdí, že má, aj so mnou, tri, a psa. Ja som v celku ok… koniec koncov, ono to je aj vidieť trošku okolo pupka.

Ale už k veci. Máme za sebou naozaj ťažký rok, a teraz nemyslím len Rebelov a Dramaťák. Myslím to tak všeobecne, všetci. Stále bojujeme s Covidom, u nášho suseda je vojna, politici sa vyhrážajú energetickou krízou a ďalšími voľbami. Ja už ani neviem, čo z toho je najhoršie.

Ten náš problém s energiami stále nie je doriešený, lebo čakáme na podpis zmluvy pani ministerkou a v deň, keď mal nastať, padla vláda. Tak uvidíme, je to ale malinká suma – z pohľadu vlády, tak snáď sa to zvládne.

V každom prípade, aj na tomto mieste sa chcem poďakovať všetkým, ktorí nás podržali a stále držia nad vodou. Vďaka zbierke ľudí, vďaka podpore našich sponzorov, ale aj členov súborov, či rodičov a vôbec všetkých našich divákov, to snáď zvládneme. Minimálne ešte rok. Veľmi nám pomohlo aj naše mesto. Takže naozaj veľká vďaka.

Nie náhodou sme teraz v tento adventný čas a naše posledné predstavenie, dúfajme, že len v tomto roku, vybrali predstavenie Helenka. Je to životopisný príbeh mojej starej mamy. Postretlo ju všeličo, a veľmi veľa toho neveselého.

Napriek tomu ani náš príbeh ani jej odkaz, nie je zatrpknutý, práve naopak. Svojim deťom a vďaka Rebelom už tisícom našich divákov prináša odkaz, ktorý platí dodnes, hoci Helenka sa narodila už pred viac ako sto rokmi…

Láska a rodina vám pomôže preniesť sa cez všetky hrôzy sveta.

Poslednú dobu si Rebeli pod fotky z našich akcií píšu “druhá rodina”… a ono je to tak. Tak ako sme sa tu dnes zišli, Slováci, Maďari, katolíci, evanjelici, protestanti, ateisti, inými slovami ľudia dobrej vôle, tvoríme jednu veľkú a naozaj súdržnú rodinu. A ak máme za čo ďakovať Bohu alebo vesmíru, tak za to.

Ďakujem vám za to, že chodíte na naše predstavenia, ďakujem vám za to, že ste s nami, ďakujem, že nás držíte nad vodou.

Užite si predstavenie. A nezabudnite, čím viac nám tlieskate, tým lepší sme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *