Na ceste s nami… 4. ročník Týždeň kultúry

4. ročník Týždeň kultúry – Na ceste s nami…
je projekt Regionálneho osvetového strediska v Komárne, zameraný na podporu spolupráce a inklúzie znevýhodnenej skupiny mentálne a zdravotne postihnutých prvkami arteterapie, tanečnej terapie a spoločných tvorivých aktivít.

Počas týždňa 11. – 15. novembra 2019 pripravíme v spolupráci so Združením na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím (ZPMP) tvorivé dielne zamerané na keramiku, pedig, mydlá a jeden deň venujeme kamere.
V piatok posledný deň projektu vám predvedieme aj netradičné tanečné vystúpenie.
Výsledkom snaženia, okrem nadviazania kontaktov, bude rozvoj umeleckého potenciálu osôb s mentálnym a zdravotným postihnutím a debarierizácia ich vnímania verejnosťou. Z hotových diel a fotografií bude 15.11.2019 slávnostne otvorená v Dome Matice slovenskej v Komárne výstava, ktorá potrvá do polovice decembra.
Malým koncertom podporí naše podujatie aj Robo Opatovský, ktorý svojím spoločným vystúpením s klientami zo Združenia na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím nádherne akciu spestria.
Nikto nie je dokonalý, a preto je cieľom projektu pomocou umeleckých tvorivých dielní spojiť verejnosť s klientmi ZPMP, ponúknuť im možnosť sebarealizácie.

Robo Opatovský vystúpi v programe Na ceste s nami – 4 ročník týždňa kultúry

11 – 14. 11. 2019 Kamera na každý deň
12. 11. 2019 Keramické kreatívne tvorivé dielne
13. 11. 2019 Pletenie košíkov z pedigu
14. 11. 2019 Mydlová kreatívna dielňa
15. 11. 2019 Slávnostné ukončenie projektu, výstava a tanečné predstavenie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *