Danube Urban Brand

Dnes je Dunaj považovaný za symbol integrácie Európy. Spája obyvateľov susediacich štátov, je jedným zo základných pilierov formovania kultúrno-spoločenských, hospodárskych a obchodných vzťahov. Obyvatelia podunajských krajín, vrátane Slovenskej republiky, si aj v tomto roku pripomenuli 29.júna Medzinárodný deň Dunaja.
Po Volge je Dunaj druhou najdlhšou riekou Európy, s celkovou dĺžkou 2860 km. Povodie, z ktorého zbiera a odvádza vody do Čierneho mora, má rozlohu 817 000 km2, čo predstavuje skoro desatinu celej Európy a zahŕňa spolu 18 krajín.

Jún 2019 bol taktiež konečným mesiacom pre uskutočnenie projektu s názvom DANUrB – Danube Urban Brand. Dvadsať partnerov zo siedmich krajín pracovalo 30 mesiacov aby naplnili jednoduchú, ešte nie tak zjavnú víziu. A to sprostredkovať ľuďom žijúcim či pracujúcim popri rieke Dunaj správu. Správu, že Dunaj nie je len reťazou ôsmich krajín, ale jeden región, ktorý zdieľa spoločnú históriu, kultúru, gastronómiu a dedičstvo.

Aby dosiahli ich víziu zjednotili rozličné organizácie a inštitúcie aby vytvorili živú sieť a zvýšili povedomie medzi osobami s rozhodovacou právomocou, že tento región má silné hodnoty, ak budú jeho ľudia spolupracovať.

Vytvorili sieť založenú na spolupráci miestnych obyvateľov a ich spoločného dedičstva, siete, ktorá podporuje rozvoj cestovného ruchu, ekonomiku, vzdelávanie a obohacuje kultúrny život.

Veria, že ich projekt naštartuje zmenu, vytvorením aktívnej siete medzi mestami na Dunaji, ktorá dá do pozornosti neuveriteľné hodnoty a pamiatky v tomto regióne.

Viac sa dozviete TU

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *