Ujcov Minifest za domom

Prvý augustový víkend sa v Hornej Zlatnej pri Komárne konal už 11. ročník najmenšieho festivalu na Slovensku. Ujcov minifest za domom má už svojich stálych fanúšikov no každým rokom pribúdajú aj noví. Čím to je že sa mu tak darí?

„Aby festival vyšiel musí sa stretnúť istý archetyp ľudí. Postaviť javisko, pripraviť svetlá, prispôsobiť zvuk, zasponzorovať a ugrilovať klobásky, či guláš, buchty, koláče, pripraviť stanové mestečko, zlikvidovať komáre, naučiť sa narýchlo text, obliecť hercov, pre všetkých zabezpečiť stravu, maľovať, kopať, cvičiť, nosiť, prenášať, nakupovať a tak ďalej a tak podobne. Jednoducho zhluk úžasných ľudí na jednom mieste. A práve oni robia svet lepším miestom vo vesmíre. Je úžasné, že svet má takýchto ľudí, len v Hornej Zlatnej sa ich na jednom mieste už jedenásty rok stretá pár desiatok. Ďakujem Vám všetkým,“ vyjadril sa organizátor a režisér Jozef Černek.

V piatok vystúpil folklórom motivovaný súbor Slovenskí Rebeli s dielom Taľafatky a aj napriek nepriaznivým podmienkam podali fantastický výkon.

V sobotu večer prebehla už 17. repríza muzikálu Popoluška a tučná myš z dielne Dramaťáku, Diváci si ho však mohli vychutnať pod holým nebom, čo dodalo predstaveniu ešte väčšie čaro.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *