Dobrovoľníci pomáhajú Matici v Komárne

“Vďaka dobrovoľníkom budeme mať o chvíľku nové sedenie ako v moderných divadlách, už nebude problém pozvať prezidentov aj sem k nám,” vyjadruje nadšenie riaditeľ Domu MS v Komárne, Jozef Černek.

Komárno 23. januára (OTS) – Dom Matice slovenskej v Komárne si prešiel viacerými krízami, začiatkom minulého roka dokonca musel s prasknutým potrubím pomôcť aj predseda vlády, inak hrozila úplná odstávka budovy. Postupne sa však vzmáha, najmä vďaka dobrovoľníkom a práci folkloristov a divadelníkov.

Budova bola postavená v päťdesiatych rokoch a vyžaduje svoju údržbu. Jej vlastník, Matica slovenská, hľadá všemožné riešenia a postupne investuje. Budova v Komárne však nie je ani zďaleka jediná nehnuteľnosť, ktorá potrebuje údržbu, preto je situácia zložitá. Zdá sa však, že v Komárne svitá na lepšie časy.

Divadelné sedenie získali Komárňania zo Zlínskeho divadla, ktoré bolo odstavené kvôli poruchám statiky. Fotografie sú z demontáže sedadiel
Foto: Jozef Černek

Komárňanskí matičiari sú v posledných obdobiach známi najmä vďaka činnosti dvoch súborov. Folklórny súbor Slovenskí rebeli a Dramatický krúžok. Premiéry ich predstavení si nenechal ujsť ani prezident SR Ivan Gašparovič. “Práve kvôli pánovi prezidentovi sme premiéry našich predstavení robili v mestskom divadle, predsa len je väčšie a modernejšie. Len potom nám to bolo ľúto. Naše divadielko si s nami preskákalo všetky skúšky a ďalších 20 repríz, len prezidentskú premiéru nie. Na najbližšiu premiéru konečne hrdo pozveme prezidentov k nám. Súčasného a bývalého,” vysvetľuje Černek, ktorý je zároveň režisérom predstavení.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *