23. Južnoslovenské detské a mládežnícke folklórne slávnosti

V samom závere júna, ako vždy s pestrou, námetovo i dramaturgicky hodnotnou účasťou krajanských súborov zo Slovenska a slovenského zahraničia, sa v Dulovciach odvinul pestrý folkloristický program.  Na organizácii festivalu v dňoch 28.-29. júna 2019 sa podieľala aj Matica slovenská v Komárne.

Južnoslovenské slávnosti, na ktorých sa zúčastňuje každoročne viac ako 200 folkloristov, majú neoceniteľný význam v pestovaní tradícií v prostredí detí a mládeže. Pozoruhodnou je skutočnosť, že slávnosti v Dulovciach sa tešia stále väčšej obľube v prostredí slovenského ostrovčeka (z 1800 obyvateľov v obci tvoria Slováci viac ako 90 percent) v okrese s prevahou obyvateľstva maďarskej národnosti.

Dvojdňový pestrý program v dňoch 28. – 29. júna 2019 aj tentoraz ponúkol vystúpenia s viac ako 200 mladými folkloristami z trinástich súborov  z piatich krajín Európy. V programe sa predstavili účinkujúci zo Slovenska i zo zahraničia (päť súborov – z Českej republiky, Chorvátska, Rumunska,  Srbska a Ukrajiny). V programe sa objavil aj súbor Slovenskí Rebeli z Komárna, ktorý predviedol folklórny muzikál Na rováš!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *